Destinatii low-cost

1. Scarperia, Toscana, Italia

Daca esti pasionata de Italia si in special de Toscana, nu trebuie sa mergi neaparat in Florenta sau in Pisa pentru a simti spiritul locurilor. Scarperia este un orasel superb, aflat la 25 de km de Florenta, incarcat de istorie si traditii, in care te vei simti extraordinar.

Scarperia are un farmec aparte: este un oras medieval, cu o biserica impresionanta, cu un castel transformat in biblioteca (unde se tin si petereceri campenesti), cu un parc inconjurat de copaci seculari, cu vile istorice si gradini cu fantani arteziene si sculpturi, cu buticuri chic, ateliere mestesugaresti si localnici primitori. La granitele orasului, se intind campii superbe cu vita de vie si copaci tipici pentru Toscana, unde poti merge la picnic sau sa te relaxezi cu o carte buna.

Cum ajungi: cu un zbor low-cost pana in Florenta si apoi cu trenul regional, pana in San Piero a Sieve. De acolo mai ai 5 km pana in Scarperia, pe care ii poti parcurge cu taxiul sau cu masina unui localnic. Drumul cu trenul dureaza 20-30 de minute si costa 3 euro.

Unde te cazezi:
exista numeroase hoteluri elegante, de 3 si 4 stele, insa si pensiuni pitoresti, cu gradini de vis si preturi foarte bune. Iti recomand Locanda San Barnaba, un hotel micut de 3 stele, localizat pe Viale J.F. Kennedy 15/17, in Scarperia, unde vei simti cu adevarat spiritul toscan.

2. Arles, Franta

Daca ti-ai dorit intotdeauna sa vizitezi sudul Frantei, insa destinatii precum Cannes, Nice sau Marseille sunt prea scumpe pentru tine, iti recomand oraselul Arles. Acesta se afla pe Rhone, are iesire la Marea Mediterana si este in apropierea Parcului si Rezervatiei Naturale Camargue. In plus, monumentele din oras sunt incluse in UNESCO World Heritage, iar Arles este locul in care Van Gogh a trait si a creat nu mai putin de 300 de opere de arta. In Arles are loc si un festival international de fotografie – Rencontres dArles – initiat in anul 1970. Amfiteatre, strazi pitoresti, cafenele romantice – toate te astepta sa le descoperi in Arles.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *